Porselensfasader, Skallfasett, Skallkrone

Tannfarge

Mange er ikke så opptatt av fargen på tennene, andre ønsker lysere og hvitere tenner. Det kan være flere årsaker til at tenner er mørke og misfargede og mange kan blekes, men ikke alle. Ofte sitter det gamle misfargede fyllinger som synes, i andre tilfeller er det ikke nok med blekebehandling for å få et godt resultat.
Ønsker man å forandre farge og eventuelt form på tannen, kan det være en god løsning å lage en krone på tannen, spesielt dersom store deler av den opprinnelge tannen er skadet. Er tannen uten store fyllinger er krone et dårlig alternativ fordi tannlegen da må slipe bort frisk tannsubstans for å få plass nok til kronen.


Skallfasett

Skallfasett er et moderne alternativ og består av et svært tynt keramisk skall (porselen). Dette fremstilles individuellt for hver tann, pasient og har en perfekt passform. Skallfasetten limes fast på utsiden av den misfargede tannen.Fordi skallfasetten etterligner tannens egen oppbygning blir utseendet svært naturlig.

20080402-namnlöst-001 - Kopi
Før.
20080422-namnlöst-002 - Kopi (2)
Skallfasetter på begge fortenner
porselensfasett
Skallfasett.
 

Den naturlige tannen.

Ser vi på en tann som er gjennomskåret, består den av et tynt lag emalje, den er lys og relativt gjennomskinnelig. innenfor emaljen finner vi dentin. Dentinet er gulere og mer fargesterkt. Skallfasetten som lages limes utenpå emaljen, lages så lys at den underliggende, mørkere dentinfargen ikke skinner igjenom. Emaljen og fasetten har mange likhetstrekk i sin oppbygning, det gjør at resultatet blir naturlig. Fasetten fungerer som et nytt lag med emalje.

Fortann
 

Kontakt oss